2022-03-07 14:34:25• hírek • Szatmár.ro

Az Autonet Import is részt vállal az ukrán menekültek megsegítésében

Az Autonet Import mindig is megértette a társadalmi felelősségvállalás fontosságát, így most úgy döntött, hogy segítő kezet nyújt ukrán szomszédainknak, akiket az emberek ellen elkövethető legszörnyűbb élethelyzet, a háború sújt. Ennek okán, a cég három támogatási irányt készített elő a menekültek és az őket segítő szervezetek számára.  

Az Autonet Import Kft. anyagi támogatást nyújt azoknak a vallási felekezeteknek, amelyek a menekültek megsegítése érdekében segélyakciókat bonyolítanak. A cég már felvette a kapcsolatot a vallási vezetőkkel és ott, ahol a menekültáradat a legjelentősebb, felekezetenként 1000 eurót ajánlottak fel azon egyházak számára, amelyek szállást, élelmet, alapvető szükségleteket, ruházatot vagy útmutatást kínálnak az Ukrajnából menekülőknek.

„Azért döntöttünk így, mert azok közül, akik most Ukrajnából lépik át a határt, sokan nők és gyerekek, akik természetesen félnek, és nem bíznak szinte senkiben. Bíznak azonban a papokban és az egyházak képviselőiben, akiknek így az elsők között van lehetőségük a segítségnyújtásra” – fogalmaz az Autonet közleménye.

Biztosítják az átutazó menekültek mobilitását: Az Autonet Import számos megbízható partnerrel dolgozik együtt. Az ő segítségükkel lehetőséget tudnak kínálni az Ukrajnából autóval menekülőknek, hogy még akkor is mobilisak maradjanak, ha az autóik állapota hátráltatná őket. Mindezt úgy teszik, hogy olyan ingyenes javítást biztosítanak számukra, amelyek nélkül nem tudnák folytatni útjukat, mi több, ha szükséges, pótalkatrészekkel is segítik őket. Sőt, ha Romániában vontatási szolgáltatásra van szükség, erre az A24 Assistance jóvoltából lehetőség kínálkozik.

Ugyanakkor a vállalat fuvarlehetőséget kínál azoknak a civil szervezeteknek is, amelyek az ukrajnai menekülteket segítik. Az Autonet Import logisztikai hálózata kiváló lefedettséget biztosít az egész országban, ezért az ukrán menekülteket segítő szállítmányok fuvarozásában igény esetén szerepet vállalnak. Mind a tényleges szállítás, mind az egyéb szolgáltatások, például az áruk tárolása, be- és kirakodása tekintetében egyaránt.

„Kérjük és bátorítjuk cégünk minden partnerét, vegyenek részt ebben a humanitárius projektben, és jelezzék nekünk, ha olyan esetről szereznek tudomást, mely az Autonet által felkínált három támogatási mód valamelyikével meg lehetne oldani. Ukrajnai szomszédaink támogatásának egyéb lehetőségeit továbbra is vizsgáljuk, de a fent említett három pont már határozottan a helyén van, képesek vagyunk segíteni. Büszkék vagyunk kollégáinkra, akik önkéntes munkát végeznek a határátkelőhelyeken és a vallási felekezetek által bonyolított akciók során. Nem sokkal ezelőtt a hősök fehér köpenyt viseltek, az ő tetteik határozták meg a mindennapokat. Ma viszont az emberek lelkülete az, ami naggyá tesz bennünket, viseljünk bármilyen ruhát. Úgy emberként, mind pedig cégként is kiállunk eme ügy mellett!” – fogalmaz az Autonet közleménye.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: